Harinera Vilafranquina
Companyia especialitzada en la fabricació de farines i sèmoles de blat

HV col·labora amb l'Associació Nacional de la “Síndrome idic15”.

COL·LABOREM!

Diumenge passat, 24 de febrer, es va celebrar a Peñaranda de Bracamonte (Salamanca) la II Gal•la Somriures Solidaris per recaptar fons destinats a la recerca d'una malaltia estranya anomenada Síndrome Idic 15, que consisteix en una duplicació o alteració del cromosoma 15q i per a la qual no existeix cap mena de tractament a dia d'avui.

SÍNDROME idic15

Els infants afectats per aquesta malaltia presenten manifestacions de diversos tipus: Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC), Trastorn Dèficit d'Atenció associat a la Hiperactivitat (TDAH), alteració motora que afecta l'equilibri i la coordinació, sota to muscular, dèficit intel•lectual i limitacions d'aprenentatge, singlot i hipertonia, epilèpsia, etc.

A la gal•la va haver-hi diverses actuacions, amb un moment estel•lar protagonitzat per l'humorista i monologuista Álex Clavero, qui va ser acomiadat amb una grandíssima ovació per part del nombrós públic que abarrotava el teatre del Centre de Desenvolupament Sociocultural.

L'exseleccionador nacional de futbol i salmantí, Vicente del Bosque, tampoc es va perdre la gal•la. A la gal•la vam viure molts moments emotius, com ara el merescut homenatge que es va retre a Enrique Castro "Quini", exjugador i exentrenador de futbol, que va ser padrí de l'associació IDIC 15 fins a la seva mort sobtada.

Del Bosque va tenir un paper important en el reconeixement a Quini durant l'esdeveniment.

I una vegada més va ser-hi present la María, filla del nostre company Juan Luis i afectada per aquesta malaltia estranya, que treballa a la nostra fàbrica d'Arévalo (Àvila).

Harinera Vilafranquina continua col•laborant aportant el seu gra de sorra en la recerca de la síndrome Idic 15, que es duu a terme a la Universitat de València.

Des d'aquí volem transmetre el nostre afecte envers els infants afectats per aquesta malaltia estranya i el nostre suport a les seves famílies pels continus esforços que realitzen a favor de la integració dels seus fills i filles.

Més informació a la pàgina web www.idic15q.com

Finalment, en homenatge a totes aquelles persones i famílies que lluiten contra la Síndrome Idic 15, els recomanem que vegin el vídeo següent, sens dubte un esplèndid documental emotiu, delicat i commovedor: https://vimeo.com/317795221